XIII KULINARNY RAJD MISTRZÓW
TERMIN | SKŁAD JURY
Konkurs zagości po raz trzynasty w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu.
Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel.
Impreza odbędzie się w dniu 28 listopada 2025 roku (piątek) w Haston Congress Center we Wrocławiu przy ul. Irysowej 1-3.
Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie.
Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą:
Jerzy Pasikowski (przewodniczący Jury)
Robert Sowa
Marcin Budynek
Wiesław Bober
Theo Vafidis
Tomasz Purol
Mateusz Jarosławski
Karol Okrasa (juror prowadzący)
Zgłoszenia do dnia: 17 listopada 2025, do godz: 23.59.
NAGRODY
W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 8 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 28 listopada, o godzinie 9.00 a zakończą około godziny 14.30.
Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 8000,00 zł plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 5000,00 zł plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł plus nagrody rzeczowe.
TEMAT
Tematem bieżącej edycji konkursu jest:
Przekąska ciepła – (8 porcji)
filet z sandacza ze skórą lub bez, kalafior, dowolny ser dojrzewający, szczypiorek
Danie główne – (8 porcji)
górka cielęca z/k
raki w pancerzu świeże lub mrożone
winogrona jasne, świeży estragon
Ekipy 2 osobowe (czas przygotowania 1 godz. 15 minut)
UROCZYSTA GALA
Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów. Wieczorną imprezę uświetni swoim występem Gość specjalny – Gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.
ZGŁOSZENIA DO KONKURSU
Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: konkurs@haston.pl
Informacje dodatkowe: Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720 / 721 lub 512 71 90 63;




































