VIII Edycja Ogólnopolskiego Konkursu - Kulinarny Rajd Mistrzów w Haston City Hotel
TERMIN, SKŁAD JURY
Konkurs zagości po raz ósmy w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu.
Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel.
Impreza odbędzie się w dniu 25 pażdziernika 2019 roku (piątek) w Haston Congress Center we Wrocławiu przy ul. Irysowej 1-3.
Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Michał Chrapowicz oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący.
NAGRODY
W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 25 października o godzinie 9.00 a zakończą około godziny 15.00.
Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.
TEMAT
Tematem bieżącej edycji konkursu jest:
Konkurencja sprawnościowa:
Każda ekipa otrzymuje jedną sztukę polędwicy wołowej i jedną sztukę rostbefu wołowego z kością i tłuszczem oraz błonami i przerostem (ocenie podlega jakość luzowania –jak najmniej pozostawionego mięsa na błonach i na kości w jak najkrótszym czasie – kto szybszy i dokładniejszy ten wygrywa).
Konkurencja główna:
Przystawka ciepła (8 talerzy) i danie główne (8 talerzy) – produkt obowiązkowy użyty przez ekipy w dowolnej konfiguracji w przystawce i daniu głównym: wyluzowana polędwica wołowa i rostbef z konkurencji sprawnościowej+ 1 kg mięsa wołowego zmielonego z łopatki użyty tylko w jednym dowolnym daniu (mięso zmielone przez szefa kuchni Haston City Hotel lub na wyraźną prośbę przekazaną podczas odprawy o zmieleniu przez uczestnika w trakcie konkursu – regulaminowym czasie konkursowym).
Każda ekipa obowiązkowo poza mięsem musi użyć:
- piwo (z linii Kompani Piwowarskiej) w daniu głównym
- dowolny przynajmniej jeden produkt z linii CHEF użyty w przystawce i daniu głównym (redukcje – czerwone wino, białe wino, czarny czosnek i cytryna, fondy w płynie – demi glace, cielęcy, drobiowy i ze skorupiaków, fondy w paście – cielęcy ciemny, drobiowy, rybny i jagnięcy, koncentraty – mięsny i ze skorupiaków).
Produkty z linii CHEF, z linii Kompani Piwowarskiej - zapewnia Organizator.
Wszystkie wymienione składniki przystawki oraz dania głównego muszą obowiązkowo zostać wkomponowane w potrawę, nie mogą występować jako element dekoracyjny.
UROCZYSTA GALA
Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.
Wieczorną imprezę uświetni swoim występem Gość specjalny - Gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.
ZGŁOSZENIA DO KONKURSU
Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: konkurs@haston.pl
Informacje dodatkowe: Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720 / 721, mob. 506 006 117 lub 512 71 90 63;
REGULAMIN KONKURSU [ POBIERZ ] - dostępny
FORMULARZ ZGŁOSZENIA [ POBIERZ ] - dostępny
Z A P R A S Z A M Y
W S T Ę P W O L N Y
FILMY Z POPRZEDNICH EDYCJI:
Wyniki kwalifikacji - IX Wrocławski Kulinarny Rajd Młodych Mistrzów w Haston City Hotel
10/18/2024
WYNIKI KWALIFIKACJI - IX Wrocławski Kulinarny Rajd Młodych Mistrzów w Haston City Hotel - 25.10.2024
MoreIX Wrocławski Kulinarny Rajd Młodych Mistrzów w Haston City Hotel
9/20/2024
9 EDYCJA WROCŁAWSKIEGO KULINARNEGO RAJDU MŁODYCH MISTRZÓW w Haston City Hotel / Wrocław. Konkurs zagości po raz dziewiąty w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu. Organizatorem wydarzenia jest Fundacja Polskie Hotele Niezależne. Impreza odbędzie się w dniu 25 października 2024 roku (piątek) w Haston Congress Center we Wrocławiu przy ul. Irysowej 1-3. Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Mateusz Jarosławski oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący. Zgłoszenia do dnia: 11 październik 2024, do godz: 24.00.
MoreŻużel - The World Games - Wrocław - Haston City Hotel
7/27/2017
Żużel - The World Games - Wrocław - Haston City Hotel Wrocławski Stadion Olimpijski gości podczas X Światowych Igrzysk Sportowych dwie dyscypliny „na zaproszenie”. W poniedziałek, 25 lipca, zakończyła się rywalizacja w futbolu amerykańskim, a w sobotę - 29 lipca emocje czekają kibiców żużla.
MoreZa nami wyjątkowy Bal Sylwestrowy w Haston City Hotel!
1/3/2017
Za nami wyjątkowy Bal Sylwestrowy w Haston City Hotel! Dziękujemy za wspólną zabawę, tym którzy powitali z nami Nowy Rok ... byliście prawdziwymi Gwiazdami. Do zobaczenia z rok!
MorePrawdziwy Bal Sylwestrowy 2016/2017 w Haston City Hotel
11/23/2016
Rozpoczynamy o godzinie 20.00. Prawdziwy Bal Sylwestrowy 2016/2017 w Haston City Hotel. Serdecznie zapraszamy na niepowtarzalny Bal Sylwestrowy w Haston City Hotel!!! Cena zawiera: Koncert Gwiazdy polskiej muzyki rozrywkowej Pokaz sztucznych ogni na powitanie Nowego Roku Wyśmienite menu Alkohol (Open Bar) Przez całą noc Gościom towarzyszyć będzie niezwykła muzyka zespołu WIWAT TRIO. Cena: 2000 zł / para (oferta bez noclegu)
MoreHaston City Hotel - Najnowszy film pokazujący możliwości hotelu Haston City Hotel
11/1/2016
Serdecznie zapraszamy do obejrzenia filmu pokazującego możliwości Hotelu oraz Centrum Konferencyjnego.
MoreSiatkarskie emocje za nami
2/15/2016
Eksperci sa zgodni: Skra Bełchatów powstała jak feniks z popiołów.
MoreEUROPEAN SNOOKER CHAMPIONSHIPS 2016 - WROCŁAW 2016
2/8/2016
Zawodnicy tego najtrudniejszego sportu na świecie rozegrają turniej w Haston City Hotel.
More