XII KULINARNY RAJD MISTRZÓW 2024
Wzorem lat poprzednich zapraszam do objęcia patronatem naszego wydarzenia - 12 Edycji KULINARNEGO RAJDU MISTRZÓW w Haston City Hotel / Wrocław.
A co do samych informacji o Konkursie zamieszczam poniżej:
TERMIN, SKŁAD JURY
Konkurs zagości po raz dwunasty w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu.
Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel.
Impreza odbędzie się w dniu 25 października 2024 roku (piątek) w Haston Congress Center we Wrocławiu przy ul. Irysowej 1-3.
Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Mateusz Jarosławski oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący.
Zgłoszenia do dnia: 16 październik 2024, do godz: 24.00.
NAGRODY
W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 8 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 25 października, o godzinie 9.30 a zakończą około godziny 15.30.
Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 8000,00 zł plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 5000,00 zł plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł plus nagrody rzeczowe.
TEMAT
Tematem bieżącej edycji konkursu jest:
Ekipy 2 osobowe (czas przygotowania 1 godz. 15 minut)
Przekąska ciepła – (8 porcji)
- filet z jesiotra
- boczek wędzony bez żeber
- orzechy włoskie łuskane
UWAGA! – każda ekipa konkursowa może przywieźć przygotowany wcześniej wywar rybny oraz orzechy włoskie bez skórki jeżeli wymaga tego receptura / każda ekipa może przywieźć ze sobą warzywa obrane lecz nie pokrojone i nie ugotowane
Danie główne – (8 porcji)
- comber z jelenia bez kości
- dowolne grzyby leśne suszone
- kapusta zielona/włoska
UWAGA! – każda ekipa konkursowa może przywieźć przygotowany wcześniej jasny wywar lub demi glace z jelenia / każda ekipa może przywieźć ze sobą warzywa obrane lecz nie pokrojone i nie ugotowane
UROCZYSTA GALA
Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.
Wieczorną imprezę uświetni swoim występem Gość specjalny - Gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.
ZGŁOSZENIA DO KONKURSU
Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: konkurs@haston.pl
Informacje dodatkowe: Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720 / 721 lub 512 71 90 63;
Zgłoszenia do dnia: 16 październik 2024 - do godz: 24.00.
W załączeniu do wiadomości:
Z A P R A S Z A M Y
W S T Ę P W O L N Y
FILMY Z POPRZEDNICH EDYCJI:
- EDYCJA 1: [ LINK ]
- EDYCJA 2: [ LINK ]
- EDYCJA 3: [ LINK ]
- EDYCJA 4: [ LINK ]
- EDYCJA 5: [ LINK ]
- EDYCJA 7: [ LINK ]
- EDYCJA 8: [ LINK ]
- EDYCJA 9: [ LINK ]