Podaruj prezent Więcej»

Czas lokalny

KONKURS KULINARNY

 

XII KULINARNY RAJD MISTRZÓW 2024

Wzorem lat poprzednich zapraszam do objęcia patronatem naszego wydarzenia - 12 Edycji KULINARNEGO RAJDU MISTRZÓW w Haston City Hotel / Wrocław
 

A co do samych informacji o Konkursie zamieszczam poniżej:

 

TERMIN, SKŁAD JURY

Konkurs zagości po raz dwunasty w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu.

Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel.

Impreza odbędzie się w dniu 25 października 2024 roku (piątek) w Haston Congress Center we Wrocławiu przy ul. Irysowej 1-3.

Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy PasikowskiRobert SowaMarcin BudynekGiancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Mateusz Jarosławski oraz Karol Okrasa  jako juror prowadzący.

Zgłoszenia do dnia:  16 październik 2024, do godz: 24.00.


NAGRODY

W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 8 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 25 października, o godzinie 9.30 a zakończą około godziny 15.30.

Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 8000,00 zł  plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 5000,00 zł plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł plus nagrody rzeczowe.


TEMAT

Tematem bieżącej edycji konkursu jest:

Ekipy 2 osobowe (czas przygotowania 1 godz. 15 minut)

Przekąska ciepła – (8 porcji)

  • filet z jesiotra
  • boczek wędzony bez żeber
  • orzechy włoskie łuskane

UWAGA! – każda ekipa konkursowa może przywieźć przygotowany wcześniej wywar rybny oraz orzechy włoskie bez skórki jeżeli wymaga tego receptura / każda ekipa może przywieźć ze sobą warzywa obrane lecz nie pokrojone i nie ugotowane

Danie główne – (8 porcji)

  • comber z jelenia bez kości
  • dowolne grzyby leśne suszone
  • kapusta zielona/włoska

UWAGA! – każda ekipa konkursowa może przywieźć przygotowany wcześniej jasny wywar lub demi glace z jelenia / każda ekipa może przywieźć ze sobą warzywa obrane lecz nie pokrojone i nie ugotowane


UROCZYSTA GALA

Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.

Wieczorną imprezę uświetni swoim występem Gość specjalny - Gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.


ZGŁOSZENIA DO KONKURSU

Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: konkurs@haston.pl

Informacje dodatkowe: Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720 / 721 lub 512 71 90 63;

 

Zgłoszenia do dnia:  16 październik 2024 - do godz: 24.00.

 

W załączeniu do wiadomości:

REGULAMIN KONKURSU

FORMULARZ ZGŁOSZENIA

INFORMACJE: WROCŁAWSKI KULINARNY RAJD MŁODYCH MISTRZÓW

Z A P R A S Z A M Y

W S T Ę P  W O L N Y

 


FILMY Z POPRZEDNICH EDYCJI:

 

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności

OK, zamknij